Ultrabazații – Noua denumire adoptată de rasiștii de pretutindeni

Rasiștii de pretutindeni, susținători înfocați ai nazismului, fascismului, legionarismului și a altor forme de naționalism, adoptă o nouă denumire, Ultrabazații.

Ridicând rasismul în slăvi, lăudând antisemitismul chiar și la nivel minor (ex. desenarea zvasticii pe băncile din școli), glorificând homofobia, practicând bullying-ul, noii naziști reușesc să influențeze opinia publică înspre zonele întunecate ale discriminării.

Aceștia consideră etichetele „rasist”, „nazist”, „antisemit”, „homofob” ca fiind complimente.

Lovitură de teatru! Se numesc „Ultrabazați

Unii susțin că noua denumire a apărut ca reacție la sintagma „ultranaționalism”, folosită de presă pentru a-i prezenta pe naționaliști ca fiind extremiști. Am cercetat și am ajuns la concluzia că este doar parțial adevărat, dar nu motivul principal pentru decizia lor. Motivul are de a face cu cultura memetică și discursul online.

Își spun „Ultrabazați” de la expresia „bazat” – aceasta se referă la o persoană care are comportament rasist, homofob, antisemit și se mândrește cu asta. Iconografia folosită este mema „Gigachad” care face furori pe internet, mai ales în cercurile de dreapta.

Gigachad

Această imagine este deseori însoțită de text precum „Da, sunt rasist. Cum ți-ai dat seama?” sau „Holocaust? Nu cred în basme“.

Normalizarea discursului instigator la ură a ajuns să fie un fel de competiție între tinerii ultrabazați, care se întrec în arta ironiei și folosesc simțul umorului la dezarmarea audienței pentru a o îndoctrina cu viziuni fundamentaliste.

Cu pricepere diabolică în materie de propagandă online, reușesc să evite algoritmii cenzurii, promovând mesajul bazat în lungul și în latul rețelelor de comunicare virtuală.

Trăsături ale ultrabazaților

  • Ultrabazații sunt imuni la rușinea socială, ei găsesc societatea contemporană ca fiind viciată de materialism, au doar scârbă față de elita conducătoare în rândul căreia pretind că se practică o contraselecție bazată pe viciu, nu pe virtute.
  • Adepți ai fascismului universal, ultrabazații sunt preocupați doar de ceea ce consideră a fi adevăr, indiferent de incorectitudinea politică a declarațiilor lor și de disonanța cognitivă stârnită în alte persoane. Chiar se amuză de reacțiile șocante pe care le primesc atunci când ironizează minoritățile și își afirmă neîncrederea în Holocaust.
  • În rândul lor se întreține un cult față de imperiul roman, național-socialismul german, legionarismul românesc, fascismul italian ca mișcare politică și fascismul universal care, potrivit lor, este o formă de expresie a adevărului, ei considerând însăși natura ca fiind fascistă.

Ultrabazații nu pot fi opriți

Este limpede că mișcarea ultrabazată reprezintă un pericol la adresa democrației și a multiculturalismului. În mod total înfricoșător, cei din mișcarea ultrabazată glorifică crime de război, iar viziunea lor despre viitor exclude prezența indezirabililor, a minorităților etnice sau sexuale. Omul nou ultrabazat este alb, heterosexual și cu credință în Dumnezeu.

Tot ce s-a încercat până acum la nivel de cenzură online, rușine socială, hărțuire la locul de muncă, inclusiv vizite ale autorităților au avut un efect opus celui așteptat, crescând popularitatea ultrabazaților de pretutindeni, făcând din ei martiri. Martirajul lor se datorează faptului că acești oameni desensibilizați refuză orice compromis când vine vorba de principiile lor, preferând să fie dați afară de la locul de muncă, arătați cu degetul sau întemnițați pentru convingerile lor.

Credința lor în Dumnezeu și în dreptatea cauzei pe care o susțin le sprijină voința de fier ce le permite să fie intransigenți, imuni la amenințări și ademeniri, de neoprit prin mijloace convenționale. În cazurile rare în care se ordonă asasinarea lor, aceștia devin martiri care inspiră alți bazați să fie ca ei.

Viitorul Ultrabazat

Datele spun că ideile ultrabazaților vor ajunge majoritare în 2055, iar simulările arată că în jurul acelui an democrația va fi abolită pe tot cuprinsul pământului și rasele se vor separa, tehnologia va avea o evoluție spectaculoasă ajungând la posibilitatea colonizării altor planete, drepturile femeilor vor fi abolite, regimurile democratice vor fi înlocuite de regimuri fasciste teocratice cu un monarh / rege / domn / împărat cu putere absolută legislativă, juridică și executivă, considerat unsul lui Dumnezeu pe pământ.

Până atunci avem timp să contracarăm aceste tendințe extremiste, însă în simulările efectuate nu se arată niciun scenariu în care ultrabazații pot să fie opriți.

S-ar putea ca mișcarea ultrabazată să fie o sabie a lui Damocles deasupra capului nostru, așteptând să cadă într-un spectaculos și sângeros holocaust planetar din care omul alb va ieși biruitor peste munți de cadavre, purtând cu el stindardul unei sfinte noi credințe, având pe el scris cu sânge fapte mari și biruințe…….

Citiți și:
Alexandru Racu: „Cred însă că mare parte dintre cei care refuză să îngenuncheze o fac din trei motive, toate legitime”
Oligarhia contra democraţie: molimă, dezordine şi ‘resetare’
O membră a parlamentului finlandez a fost judecată pentru postarea pe rețelele de comunicare virtuală a unui verset biblic

 

yogaesoteric
23 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More