O analiză mult mai atentă, pertinentă asupra cărții „REVOLUȚIA EROTICĂ” ce a fost publicată de Loredana Pulpan (partea D)

Am realizat aceasta spre a remedia pentru cititorii atenți unele greșeli foarte grave care din păcate sunt prezente în paginile acestei cărți

de Irina Sublima

Citiți părțile precedente ale articolului: Partea A, Partea B, Partea C

O altă rectificare necesară se referă la pasajul:

Dacă, atunci când vei citi această carte, te vei întreba: Sunt eu capabil / capabilă să pun în aplicare aceste revelații ezoterice, spre a mă convinge de valoarea și de eficacitatea lor extraordinară și să am cu adevărat rezultate?, întoarce-te aici și citește răspunsul: Da, fiecare dintre noi, fiecare bărbat, fiecare femeie, dacă va folosi așa cum se cuvine aceste revelații și le va pune în aplicare într-un mod atent, sistematic, entuziast și perseverent, își va revoluționa viața amoroasă, va fi capabil/ă să experimenteze stări de orgasm multiplu, cosmic, va face un salt pe o altă treaptă de transformare lăuntrică, spre îndumnezeire” (Pag XXI).

Răspunsul firesc, inteligent și exprimat cu o excelentă măsură ar fi fost:

„Da, fiecare dintre noi, care sunt niște ființe armonioase, sănătoase, inteligente, intuitive, echilibrate emoțional, orientate benefic, lipsite de prejudecăți prostești și care îndrăznesc să-și asume cu mult curaj unele riscuri benefice și aplică mereu cu perseverență aspectele practice adecvate ce sunt prezentate, fiind animate mereu de o vie sete de cunoaștere spirituală… dacă vor folosi așa cum se cuvine aceste revelații și le vor pune în aplicare într-un mod atent, sistematic, entuziast și perseverent, își vor revoluționa cu siguranță viața amoroasă, vor fi capabile să experimenteze stări de orgasm multiplu, cosmic, vor face un salt pe o altă treaptă de transformare lăuntrică, ce le conduce către îndumnezeire”.

În aceeași serie de afirmații exagerate, bazaconistice intră și următoarele fragmente:

În viziunea tantrică, Universul este perceput ca o țesătură în care toate părțile alcătuiesc Întregul și Întregul se reflectă în toate părțile. Adevăratul tantric este precum un muzician desăvârșit care știe să acordeze cu măiestrie microcosmosul său lăuntric – acest instrument cu o infinitate de corzi – cu întregul Univers” (pag. 17).

Respectiva idee ciudată se ciocnește de unul dintre cele mai înalte principii ale Manifestării dumnezeiești. Ființa umană este în mod indubitabil o ființă creată ca fiind și finită, dar și efemeră. Ea a fost plăsmuită după Chipul și Asemănarea lui Dumnezeu, dar aceasta nu înseamnă că ea ar putea fi vreodată infinită. Chiar și atunci când ființa umană se desăvârșește, ea ajunge să fie doar tangentă cu Infinitatea lui Dumnezeu, care este în veșnicie Unicul Necreat și infinit. O afirmație corectă, inteligentă ar fi „acest instrument cu o multitudine de corzi ce așteaptă să fie puse prin modalități adecvate în rezonanță”.

De asemenea, enunțul:

În acest moment, experiența erotică se transformă într-una mistică prin trăirea plenară a stării de yoga, de fuziune cu esența dumnezeiască din fiecare ființ umană (pag. 24).

Aceasta este din nou ceva exagerat. Considerăm că era adecvat, armonios și înțelept să se afirme că experiența erotică se poate transforma într-o fuziune „cu esența dumnezeiască a ființei iubite (în timp ce, eventual, universul nostru lăuntric, prin dilatare în nemărginire, poate cuprinde tot mai multe ființe pe care le iubim, iar într-o etapă net avansată de transformare spirituală vom reuși chiar să ne revelăm Sinele nemuritor Atman și astfel vom experimenta spontan esența dumnezeiască ce deja există în fiecare ființ umană)”.

Avem și alte exemple în care sunt ușor sesizabile greșeli de felul acesta:

Oricine își propune poate atinge măiestria în arta de a iubi. Cum? Iubind pur și simplu, iubind din ce în ce mai mult, fără frici, fără negocieri, fără compromisuri” (pag. 67).

Chiar ORICINE? Chiar și un sărman nebun? Chiar și un oligofren?

Desigur, chiar nu este deloc vorba de oricine, ci numai de acele rare ființe umane care dau dovadă de o puternică aspirație autentică în acest sens, care au atins deja o stare de armonie și puritate lăuntrică, care s-au ridicat deja deasupra instinctelor și patimilor și care se află angrenate într-un proces continuu de auto-perfecționare interioară și reușesc astfel să atragă în ființa lor energia subtilă sublimă a iubirii dumnezeiești.

Dacă simpla prezență a cuiva are o influență atât de mare pe atât de multe niveluri, cum am putea crede că un act amoros nu lasă nicio urmă? Influența sa este infinit mai puternic” (pag. 76).

Adecvat și înțelept ar fi fost să se afirme: „Influența sa este atunci cu mult mai puternică”.

Curiozitatea este o resursă importantă pentru cuplu deoarece inspiră fantezia și erotismul. Atunci când ești prea lipit de celălalt, pierzi șansa de a te bucura cu adevărat de el, de individualitatea lui, de misterul universului său lăuntric infinit” (pag. 121).

Așa cum am mai precizat deja anterior, universul lăuntric al unei ființe umane nu este niciodată infinit, ființa umană este finită și poate ajunge doar în anumite condiții să devină tangentă cu nemărginirea lui Dumnezeu.

Fiecare om are capacitatea de a interpreta orice fel de rol, orice aspect al emoțiilor umane. Nu este necesar să studieze actoria pentru asta: viața însăși reprezintă o scenă pe care fiecare interpretează̆ de-a lungul timpului o sumedenie de roluri cărora le sunt specifice game diverse de emoții și sentimente” (pag. 127).

Este impropriu și ridicol să ne hazardăm în a face astfel de afirmații. Având în vedere complexitatea și unicitatea fiecărei ființe umane, singurul aspect pe care îl putem afirma cu certitudine în acest context este că fiecărui om îi sunt deja specifice anumite rezonanțe oculte, anumite trăsături definitorii și există o mare varietate de roluri mai mult sau mai puțin benefice, elevate sau abjecte față de care un om poate dovedi înclinație.

În ceea ce privește fragmentul:

Prostituată sacră, fiind capabilă să împlinească, total dezinhibată și liberă de orice încătușare a minții egotice, toate fanteziile erotice ale bărbatului de care este îndrăgostită, manifestând iubirea neconvențională, fiind sigură de puterea sa erotică, oferindu-se în toată splendoarea, fără nicio rezervă sau nesiguranță” (pag. 130).

Având în vedere că expresia contradictorie „prostituata sacră” nu este deloc o ipostază spirituală a femeii, în care ea se identifică totuși cu o fațetă misterioasă a Eternului Feminin, subliniem mai întâi faptul că expresia nu are nimic de-a face cu statutul social abject, vulgar ce este asociat termenului „prostituată”. Este vorba, de fapt, de o înțeleaptă disponibilitate interioară în care femeia iubită și frenetic iubitoare ce și-a trezit starea de SHAKTI se manifestă complet dezinhibat, canalizând totodată energii înalte, dumnezeiești în ființa sa, ea debordează astfel de o stare înălțătoare de libertate interioară, de o mare spontaneitate și de o înțelepciune uimitoare ce pare a fi nebunească.

Chiar și în acest context, nu este deloc vorba chiar de „toate” fanteziile iubitului ei, pe care doar femeia târfă le-ar putea împlini, ci numai de cele benefice, creatoare, care sunt lipsite de vulgaritate și perversitate, care nu o jignesc pe femeia iubită și care nu o degradează…

Citiți continuarea articolului

Citiți și:
7 Adevăruri esențiale referitoare la sistemul Tantra Yoga Ezoterică asupra cărora e binevenit să medităm
NOI AFORISME ȘI CUGETĂRI

 

yogaesoteric
20 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More