O instanță germană decide că interdicția strictă de circulație impusă cetățenilor în 2020 pe motive de covid a fost ilegală

Un tribunal german a decis că măsurile dure luate de guvernul landului Bavaria de a institui lockdown și de a le interzice cetățenilor să iasă din casă în aprilie 2020 au fost ilegale și inutile, potrivit LifeSiteNews.

În 2020, premierul Bavariei, Markus Söder, șeful partidului CSU (Uniunea Creștin-Socială), care se descrie ca fiind creștin și conservator, a anunțat ordine stricte ca bavarezii să „stea acasă” și „să iasă afară doar în cazuri excepționale”, însemnând că cetățenii puteau ieși din case doar pentru „motive esențiale”, definite potrivit nevoilor de muncă și de subzistență.

Potrivit „Ordonanței bavareze privind măsurile de protecție împotriva bolilor infecțioase ca răspuns la pandemia corona”, poliția a fost obligată „să verifice respectarea restricțiilor de a rămâne acasă”, cetățenii fiind obligați să prezinte un „motiv credibil” de a fi afară atunci când erau controlați de poliție.

Ordinul temporar cerea ca „fiecare individ… să reducă toate contactele fizice și sociale cu alte persoane, cu excepția membrilor familiei care locuiesc în aceeași gospodărie, până la minimul absolut posibil”, introducând, totodată, o cerință obligatorie de distanțare fizică de 1,5 metri.

O hotărâre a unui tribunal administrativ din Ansbach a declarat că restricțiile impuse între 1 și 19 aprilie 2020 au fost „ineficiente” și au încălcat „interdicția de exces din dreptul de rang superior”, potrivit unei relatări a ziarului german Die Welt.

În esență, restricțiile au constituit o încălcare a principiilor din legislația germană care interzic introducerea oricărei legi care, indiferent de intențiile sale, îi dezavantajează în mod disproporționat pe cei pe care îi afectează. S-a stabilit că guvernul lui Söder „a definit motivele valide care îți dau dreptul de a-ți părăsi propria locuință într-un mod atât de restrictiv” încât acest principiu a fost încălcat. O faptă care a dus la abuz de putere.

Astfel, instanța a declarat că restricția de circulație a lui Söder, impusă sub pretextul limitării răspândirii coronavirusului, nu a fost „o măsură necesară”. În plus, judecătorii au scris că guvernul nu a fost atent să „aleagă cel mai puțin împovărător dintre drepturile fundamentale… atunci când a ales măsuri dintr-o serie de instrumente la fel de potrivite”.

Instanța a precizat că presupunerea guvernului că „măsura cea mai restrictivă este întotdeauna cea mai potrivită… este incorectă la acest nivel de generalitate”.

Acesta este motivul pentru care instanța „nu poate să recunoască necesitatea restricției de ieșire care prevede părăsirea apartamentului pentru a sta singur sau în compania membrilor gospodăriei în public”, au adăugat judecătorii.

În hotărârea de 31 de pagini, judecătorii au criticat, de asemenea, aprecierea naturii umane de către guvernul bavarez, având în vedere că statul a propus ca „rămânerea în public să fie văzută ca un pericol pentru formarea de mulțimi, deoarece în jurul celor care zăbovesc se pot forma adunări de oameni ca punct de cristalizare”.

Potrivit instanței, „această viziune presupune un comportament ilegal din partea cetățenilor și chiar prezumă acest aspect”.

Judecătorii au concluzionat că ar fi legitim un recurs la Curtea Administrativă Federală, „deoarece chestiunea juridică este de o importanță fundamentală”, deschizând posibilitatea ca cea mai înaltă instanță din Germania să ia o decizie finală în această privință.

Citiți și:
Germania. 80% dintre decesele covid au, de fapt, alte cauze, susține directorul institutului independent de cercetare IGES
C.J. Hopkins: Salutări din Germania „Noii normalități”!
Originea cuvântului „lockdown” și efectele sale

 

yogaesoteric
26 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More