„FreedomFiesta”. Spaniolii au sărbătorit ca de Revelion eliminarea măsurii de restricţie a circulaţiei pe timp de noapte

Spaniolii înveseliți au dansat pe străzi, au scandat „libertate” și au petrecut peste noapte pe plaje, după ce măsura de „stingere” pe timp de noapte a fost ridicată în cea mai mare parte a țării.

În scene asemănătoare cu petrecerile de Revelion, sute de tineri s-au adunat, spre exemplu, în piața Puerta del Sol din Madrid pentru a număra secundele până la miezul nopții, în timp ce, în Barcelona, petrecăreții se îndreptau spre plajă cu băuturi în mână.

Poliția din Barcelona a avut sarcina de a dispersa adunările de oameni la ora 22:00, doar pentru a le permite să revină la miezul nopții, când a fost înlăturată măsura.

Unii oameni purtau măști, dar distanțarea nu a fost respectată – participanții se sărutau, se îmbrățișau, dansau și cântau.

Tinerii, ca toți ceilalți, au fost foarte restricționați”, a spus Paula Garcia, în vârstă de 28 de ani, lucrătoare a unui magazin de pe plaja din Barcelona. „Acum e timpul să ne oferim un pic de libertate, pentru a ne bucura puțin de vară.

„E timpul să ne lase să ieșim”

Una dintre națiunile cele mai afectate din Europa, Spania a înregistrat 78.792 de decese covid, iar 3,6 milioane de persoane au fost testate pozitiv până acum. Dar ratele de infectare au scăzut în ultima perioadă.

Doar patru regiuni mențin restricţiile de circulaţie pe timp de noapte: Insulele Baleare, Insulele Canare, Navarra și Valencia.

Era timpul să ne lase să ieșim”, a spus Andreu Pujol, în vârstă de 25 de ani.

Chiar și așa, sunt încă foarte nemulțumit de gestionarea pandemiei. Tot ce fac este să inventeze diverse chestii pe măsură ce avansăm.”

Președintele regional de dreapta al Madridului, Isabel Diaz Ayuso, tocmai a fost reales, după ce a făcut campanii pentru măsuri mai relaxate, dar orașul are a doua cea mai mare rată de infectare din Spania și încă ordonă închiderea barurilor și restaurantelor după miezul nopții.

Dreptul de a circula liber este fundamental”, a declarat Luis Rigo, din Madrid. „Sunt fericit, sunt încântat, desigur.”

Citiți şi:
N-au nimerit-o nici cu maneliștii pro-vaccinare. O puștoaică de 16 ani șterge pe jos cu Guvernul. Ea face referire la „psihopaţii” şi la o „ocultă” prin versurile ei anti-restricţii şi anti-globaliste
Declaraţie revoltătoare a ministrei progresiste a Învăţământului din Spania: «Copiii nu aparţin părinţilor»

 

yogaesoteric
23 mai 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More