Australia folosește recunoașterea facială și geolocalizarea pentru a supraveghea persoanele carantinate

Guvernul Australiei de Sud, unul dintre cele șase state ale țării, a implementat o nouă politică prin care australienii trebuie să utilizeze o aplicație cu software de recunoaștere facială și geolocalizare pentru a dovedi că respectă carantina de 14 zile.

Un expert conservator a descris politica ca fiind „orwelliană”, dar a declarat pentru Fox News că reprezintă totuși o îmbunătățire față de actuala politică covid-19. Australienii aleg în mod voluntar aplicația în locul măsurilor alternative de carantină.

Australia a interzis călătoriile internaționale, cu excepția cazului în care rezidenții au permisiunea de a părăsi țara. De asemenea, țara a restricționat sever călătoriile interne. Rezidenții sunt obligați să petreacă 14 zile în carantină la întoarcere.

Aplicație orwelliană

Steven Marshall, premierul statului Australia de Sud, a decis lansarea aplicației de carantină la sfârșitul lunii august. Locuitorii care se întorc din New South Wales și Victoria, alte două state australiene, pot rămâne 14 zile în carantină la domiciliu dacă descarcă și folosesc aplicația „orwelliană”, dezvoltată de Guvernul Australiei de Sud, potrivit ABC News Australia. În caz contrar, ei sunt obligați să intre în carantină instituționalizată.

Aplicația folosește un software de localizare și recunoaștere facială pentru a urmări persoanele aflate în carantină. Software-ul contactează persoane aleator, cerându-le să furnizeze dovada locației lor în termen de 15 minute.

Nu le spunem cât de des sau când, sunt aleși în mod aleatoriu dar este nevoie să răspundă în 15 minute”, spune Marshall.

Dacă rezidentul nu își poate valida locația sau identitatea, Departamentul de Sănătate din Australia de Sud va anunța poliția, care va efectua apoi o verificare directă a persoanei carantinat.

Destinată celor care vor carantină la domiciliu

Aplicația de carantină la domiciliu este destinată australienilor care au solicitat să facă parte din acest program. Dacă va avea succes, va ușura cu siguranță povara restricțiilor de călătorie asociate pandemiei”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului pentru Fox News.

Cred că este corect să-l descriem ca fiind orwellian, dar este necesar să înțelegem contextul”, crede Robert Carling, membru al Centrului de studii independente. „Este forma australiană de carantină la domiciliu, iar alternativa este forma de carantinare la hotel, sub paza poliției, ceea ce oamenii urăsc.”

Carantina hotelieră este mult mai apăsătoare decât carantina la domiciliu, chiar dacă cea din urmă vine cu funcții de supraveghere orwelliene”, explică cercetătorul. Australienii trebuie să plătească pentru carantina hotelieră, care costă aproximativ 1.850 de dolari americani.

Zero cazuri covid

Potrivit datelor Universității Johns Hopkins, Australia de Sud a raportat zero cazuri noi de covid-19 după data de 23 august și zero decese după 12 aprilie. Australia de Sud are aproximativ 1,8 milioane de locuitori și este al cincilea cel mai mare stat australian.

Citiți și:
Tucker Carlson despre noua iobăgie și experimentele totalitare din Australia și Noua Zeelandă
Avertisment dur din partea guvernului australian pentru cetățenii nevaccinați: Vă vom ține închiși pe vecie!
O femeie se bate din pușcărie cu Mașinăria Infernală covid. Drama sa a trezit Australia

 

yogaesoteric
10 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More