Medicina astrelor

Astro-biochimia

Astro-biochimia sau relația dintre biochimie și astrologie abia acum începe să fie redescoperită de către omul modern. În ciuda epocii materialiste în care trăim, există un interes crescând pentru ştiinţa antică a astrologiei.

Realizăm că există o relaţie intimă între toate lucrurile din sistemul solar, care este de fapt un întreg şi că numeroasele forme de activitate sau ramuri ale vieții care ne înconjoară pot fi împărțite în șapte mari departamente sau clase, fiecare dintre ele fiind sub influența uneia dintre planetele sistemului nostru solar.

Oricare dintre noi este familiarizat cu una dintre cele şapte clasificări. De exemplu, există cele șapte note ale scalei muzicale, cele şapte culori ale spectrului, cele șapte zile ale săptămânii, care sunt denumite după numele planetelor, cei şapte mari înțelepți (Rishi) ai Indiei sau cele șapte Spirite dinaintea Tronului lui Dumnezeu din religia creștină.

Cum fiecare aspect al vieții este guvernat de una dintre sferele de forță planetare, atunci chimia vieții din interiorul fiecărei ființe umane, procesul continuu al schimbului și al distribuției ce are loc, construirea și distrugerea, toate acestea îşi vor găsi locul într-una sau alta din cele şapte sfere de forță. Omul este un sistem solar în miniatură și toate părţile și organele trupului său au o corespondenţă analoagă cu una dintre sferele de forță ale cerurilor cunoscute ca semnele zodiacului. Cele șapte planete acționează în calitate de conducători sau guvernatori ai acestor douăsprezece semne. În sistemul uman, acțiunea acestor conducători planetari este îndeplinită prin cele șapte centre glandulare (care corespund celor şapte chakra-e) ale trupului. Corespondența este perfectă: „precum în cer, așa și pe pământ”.

Viața solicitantă în aşa-numita civilizație modernă, urmarea războiului, competiția comercială, hrana denaturată și un sens distorsionat și pervertit al valorilor cu privire la detaliile actuale ale vieții atrag multe maladii. Tinerii de douăzeci de ani suferă acum de multe boli, ca de pildă hipertensiunea arterială și reumatismul, care erau considerate boli ale trecutului. Alopatia modernă, sinceră cum sunt şi adepții săi, nu va găsi niciodată un leac pentru aceste nemulțumiri, care sunt de fapt doar efecte, până când nu va învăța să caute cauza ce se află la baza lor. Bacteriologia, radiologia, endocrinologia, alergologia etc., toate implică timp prețios și banii pacienților pentru a trata efectele; dar cum efectul este rezultatul unei cauze, dacă acea cauză nu este înlăturată, nu există garanția că efectul nu se va mai manifesta în același fel sau poate într-o altă manieră.

Fiecare fiinţă umană este o individualitate unică, cu obiceiuri proprii, scopuri, dorinţe, antipatii, caracteristici mentale şi fizice precum şi structuri chimice proprii. În mare parte, ultimele sunt cele care îi determină obiceiurile și predispoziţiile. Astro-biochimia se ocupă cu studiul elementelor chimice de bază în relaţia lor cu fiecare entitate și cu necesităţile fizice și metafizice ale acesteia. Aceasta tratează fiecare entitate ca un întreg şi nu ca o colecție de părți și de simptome vagi fără legătură.

Chimia vieții

Cuvântul biochimie înseamnă chimia vieții și provine din cuvântul grecesc „bios”, care înseamnă cursul vieții și chimie care înseamnă știința elementelor și legile ce guvernează combinarea și comportamentul lor.

Trupul omenesc este alcătuit din milioane de celule foarte mici, fiecare dintre ele fiind o unitate vie completă. Aceste celule diferă în compoziție în funcție de tipul țesutului pe care îl formează. De exemplu, celulele ce formează osul diferă de cele ce formează pielea sau țesutul nervos. Materialul din care sunt alcătuite aceste celule provine sau ar fi necesar să provină din hrana noastră. Acesta este de două tipuri: organic și anorganic. Materialul organic e reprezentat prin albumină, fibrină, zaharuri și grăsimi. Materialul anorganic îl constituie apa și anumite minerale, cunoscute acum ca săruri minerale sau săruri tisulare.

Hai să facem o analogie. Dacă dorim să construim o casă, este indicat mai întâi să obținem toate materialele necesare, și anume: cărămizile, cimentul, lemnul, sticla și alte accesorii. Când avem totul gata pregătit, chiar de la cel mai mic element, nu avem încă casa. Lipsește ceva absolut necesar, dar pe care încă nu i-am obţinut, și aceștia sunt muncitoriiconstructorii. Fără ei munca nu se poate desfăşura, cărămizile vor sta în șanțuri, iar noi nu vom avea casa niciodată.

În trupul omenesc, sărurile tisulare sunt muncitorii, ei construiesc. Materialele de construcție și refacere a trupului sunt furnizate de hrana noastră (dacă ne hrănim în mod rațional). Acestea sunt puse la locul lor, adică sunt construite în structura trupurilor noastre de către sărurile tisulare care constituie micii muncitori activi ai trupului.

În zilele noastre, forţa de muncă este în scădere și fiecare dintre noi ştie cât de dificil este să continui o activitate cu un personal slab, şi prin urmare este necesar să ne așteptăm la același rezultat dacă lipsim trupurile noastre de mineralele necesare. În mod normal, noi ar fi indicat să obținem aceste săruri tisulare din hrană, dar dacă de-a lungul unor ani de existență grea, în care ne-am hrănit cu alimente devitalizate, devenind deficienți în aceste săruri, atunci nu ne putem aștepta să ne echilibrăm doar prin modificarea dietei, deşi aceasta este unul dintre elementele importante dacă dorim să ne recâştigăm și să ne menținem sănătatea.

Să luăm un exemplu: fierul este mineralul care dă sângelui sănătos culoarea sa roşie. Lipsa fierului înseamnă anemie și toți cei care o au se îmbolnăvesc. Dacă vrem să obținem fier în sistemul nostru numai prin hrană, este greu să obținem cantitatea suficientă, mai ales în cazuri extreme. Știm că spanacul și vegetalele verzi conțin fier, dar numai în cantități reduse. Aşadar, pentru a obține suficient fier pe această cale, ar fi necesar să consumăm o cantitate mult mai mare din aceste sortimente decât am putea în mod obişnuit. Fierul poate fi furnizat şi sub forma sării tisulare biochimice ca sulfat de fier. Acesta este uşor asimilabil în sistem prin salivă și nu provoacă constipaţie, aşa cum se petrece în cazul administrării tonicelor de fier concentrat.

Există unele păreri cum că sărurile tisulare, fiind anorganice, nu pot intra în sânge sau nu pot fi utilizate de către trup. Oamenii care fac astfel de afirmații nu cunosc interpretarea corectă și etimologia cuvintelor.

Organic nu înseamnă că un mineral s-a modificat, ci înseamnă că unele minerale s-au combinat (s-au organizat) cu materiale fluide. Elementele minerale de bază nu pot fi modificate nici chiar de foc. Alt fapt nerecunoscut este acela că un chimist poate să le pulverizeze sau să le tritureze în particule atât de fine ca cele ce se găsesc în plante. Astfel se asigură asimilarea perfectă. Mai mult, cum s-a afirmat mai sus, trupul este alcătuit din materiale organice și anorganice. Mineralele anorganice sunt o parte integrantă a componentelor trupului și sunt necesare ca și substanțele organice în funcționarea normală a acestuia.

Există doisprezece săruri tisulare fundamentale ce contribuie la formarea trupului uman, deși există un număr mult mai mare, ca urme. Într-adevăr, e rezonabil să presupunem, de vreme ce omul este un microcosmos analog macrocosmosului, că el are în structura lui urmele fiecărui mineral găsit pe planetă.

De fapt, biochimia este o știință sanscrită veche, chiar dacă dr. W.H. Schuessler (1821-1898) a fost primul care a redescoperit-o în timpurile moderne. Mai târziu, dr. G. W. Carey, după o viață de cercetare, a descoperit că există o relaţie între cele douăsprezece elemente minerale și cele douăsprezece semne ale zodiacului. Aceia care cred ca nu există nimic autentic în astrologie, nu vor fi interesați de acest aspect și vor considera că s-ar desfăşura o lucrare mult mai bună în biochimie fără astrologie. Dar această lucrare se face mult mai bine cu ajutorul astrologiei.

Fiecare consumă o cantitate mai mare din sarea corespondentă semnului sub care s-a născut, sau semnului în care se află soarele la naşterea lui decât oricare altă sare. Poziția și aspectele Lunii și ale planetelor mai importante vor indica, de asemenea, care sunt carențele de minerale pe care le poate avea o persoană.

În următoarele articole vom urmări să prezentăm astro-biochimia fiecărui semn zodiacal în parte.

Astro-biochimia pentru nativii din semnul zodiacal al constelației Berbec
Astro-biochimia pentru nativii din semnul zodiacal al constelației Taur
Astro-biochimia pentru nativii din semnul zodiacal al constelației Gemeni
Astro-biochimia pentru nativii din semnul zodiacal al constelației Rac
Astro-biochimia pentru nativii din semnul zodiacal al constelației Leu
Astro-biochimia pentru nativii din semnul zodiacal al constelației Fecioarei
Astro-biochimia pentru nativii din semnul zodiacal al constelației Balanței
Astro-biochimia pentru nativii din semnul zodiacal al constelației Scorpionului
Astro-biochimia pentru nativii din semnul zodiacal al constelației Săgetătorului
Astro-biochimia pentru nativii din semnul zodiacal al constelației Capricornului
Astro-biochimia pentru nativii din semnul zodiacal al constelației Vărsătorului
Astro-biochimia pentru nativii din semnul zodiacal al constelației Peștilor

Citiți și:
Cele 12 motive spirituale pentru care este necesar să studiezi astrologia
Terapia cu elemente minerale naturale şi utilizarea lor în vederea accelerării evoluţiei spirituale a fiinţei umane, în lumina tradiţiei orientale
Organismul are nevoie de elemente minerale naturale. Aflaţi ce este necesar să mâncaţi ca să fiţi sănătoşi

 

yogaesoteric
30 martie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More